fredag, januari 20, 2017

Schlagerstickning

Att jag färgar glittriga garner hör inte direkt till ovanligheterna men just nu är det glittrigare än vanligt i min ateljé. I år blir det nämligen schlagerstickning!
Jag färgar just nu ett gäng garner med extra glitter, glamour och färg som kommer bli alldeles perfekta för årets schlagerstickning. På onsdag nästa vecka (om en sista leverans hinner komma) så kommer jag släppa schlagerstickningslådor med garn, mönster och tillbehör. Sedan kommer det komma speciella schlagergarner i samband med varje deltävling. Så håll utkik i butiken, på facebook och instagram och glöm inte att tagga din #schlagerstickning

onsdag, januari 18, 2017

Tejp, tejp och mera tejp

Ja, som ni alla förstår så väljer jag ju förstås vilka bilder jag lägger ut. För det är ju alltid roligast att titta på de där mysiga stickbilderna istället för en bild på när en säck med smutsig ull råkat explodera i trappen (ja det har hänt).
Ja, jag färgar i stort sett varje dag, och stickar garanterat åtminstone lite varje dag. Det är inte varje dag det är någon spännande och nyskapande stickning (som när jag stickar tio par exakt likadana vantar för att skicka iväg till en återförsäljare) men jag kan sticka varje dag, vilket jag gjort åtminstone de senaste 20 åren.
Men stora delar av mina dagar består också av saker som på bilden. Nämligen tejp. Min tejpkonsumtion ökar ständigt, jag är snart uppe i löjligt stora mängder känns det som. Jag tejpar banderoller, jag tejpar kartonger, jag tejpar pappersremsor kring kardflor och så tejpar jag ännu några garnbanderoller. Och så strular tejpen ihop sig på mina fingrar, fastnar i håret och på andra ställen där tejp inte bör vara. Men det är en annan historia.
Det är jättestor skillnad nu när jag enbart jobbar med företaget och inte bollar två heltidsarbeten samtidigt. Jag kan gå in i uppgifter och verkligen göra det ordentligt, ta en dag för bara städning och sådant som det sällan fanns tid för förut.
Och det behövs. Ungefär en dag i veckan behöver jag avsätta som fixardag att använda för sådant som ovan. Köpa tejp och en tejphållare för att minska mängden tejp som fastnar i mitt hår. Hämta ut paket som inte levereras hem till mig, pappersarbete och planering. Men det lönar sig verkligen att lägga tid på även den biten av arbetet och jag hoppas ni märker av det redan och inte minst kommer det märkas framöver då jag har massor med roliga saker på gång!

onsdag, januari 04, 2017

Morgonstickning

Hur brukar du börja din dag? Jag börjar nästan varje dag med att sticka, eller spinna, åtminstone litegranna. Det är som om resten av dagen blir bättre och mer harmonisk om jag hinner ta en lugn kvart med stickningen i början av dagen.
Just nu har jag för ovanlighetens skull lagt upp till något till mig själv, nämligen benvärmare. Får se om jag har ro att avsluta dem!