tisdag, augusti 31, 2010

Garnnyheter

Turkos
Day of the triffidsSilver angel

Färgexplosion

Ja, en bild säger väl allt? Håller för tillfället på att härva, märka och fota, så det dyker upp i butiken allt eftersom!

söndag, augusti 29, 2010

Höstmarknad på Gammlia 5 september

Mindre än en vecka kvar nu!
Marknaden kommer att ha öppet mellan 11-16. Under denna tid finns möjlighet att köpa bland annat lokalproducerat hantverk och design, svamp och blommor.För den hungrige är kaféet i Tegsstugan öppen och det kommer även att säljas fisk, korv, souvas och thaimat på området. Och en och annan bit rättvisemärkt choklad.

ABF kommer att hålla i en drop-in workshop i nålbindning hela dagen i Fiske och sjöfartsmuseet. Där kommer det även finnas scrapbookingmaterial till salu.

Samtidigt pågår folkmusikfesten, så gratis musikunderhållning ingår!

onsdag, augusti 25, 2010

Slut på sommaren

Ja, att jobba på Gammlia är verkligen sommar. Men nu är det slut och stängt för i år. Och det känns i luften, kallt och regnigt har det blivit.

måndag, augusti 16, 2010

Garnnyheter

Ja, nu kan jag äntligen berätta!

Håller precis nu på att sitta och packa ordrarna till mina första återförsäljare, Hemflit i Umeå och Olofsfors garn och tyg, som kommer att börja sälja Limmo-design garner. Så, någon gång under denna eller nästa vecka kommer mina garner även att gå att köpa i butik!

lördag, augusti 07, 2010

Hjälp!

Paniken smyger sig sakta på. Eller är det förväntan? Ja, det är ju bara mindre än en månad kvar nu till den andra höstmarknaden på Gammlia, anordnad av mig och Anja. Men, det gick ju bra sist så nu ska det gå ännu bättre!Under tiden gör jag som vanligt, arbetar vidare, på friluftsmuseet Gammlia, hemma och lite över huvud taget. Glöm inte heller bort att det är stickkafé på Gammlia igen på torsdag, då kommer även 3stickor och säljer garner och sticktillbehör!

söndag, augusti 01, 2010

Nygammal stickning

Ja, jag erkänner att det faktiskt är någon vecka sedan jag avslutade den här stickningen, har bara inte tagit mig tid att lägga in bilderna i datorn förrän nu.
Det här är detaljer av vad som slutligen blev ett par pulsvärmare i spetsmönster. Stickade i mitt egna handspunna garn, mörkbrun merino med kopparskimmer i. Har planer på att det ska komma ett mönster på detta inom förhoppningsvis en inte allt för fjärran framtid. Men jag lovar ingenting!
Just nu är det lite tid för uppdateringar. Jobbar så gott som varje dag, och till detta kommer arbetet med en större garnbeställning på kvällarna. Och det där med att sova, äta och kanske till och med göra en ansats till att göra något som kan liknas vid städning ska ju också göras ibland.

Stickkaféer - torsdagar på Gammlia

Ja, det första stickkaféet var redan i torsdag, och jag måste säga att jag blev glatt överraskad över uppslutningen! 25 personer var vi, så många att det blev både för varmt och för trångt i Tegsstugan. Som väl var var det fint väder och vi kunde flytta ut. Men kanske jag får se till att uppgradera till en större lokal till nästa torsdag. Så tack alla ni som kom!

Datumen för kommande stickkaféer är:
torsdag kl 18-21 5 augusti
torsdag kl. 18-21 12 augusti
torsdag kl. 18-21 19 augusti

Välkommen att komma vare sig du är nybörjare eller van. Det kommer att finnas både fika, garn och en del tillbehör till salu, men det är bra om man har med en egen grundutrustning.